Az egészséges gyermek nemzeti érdek

„... Hogy fog kinézni országunk 20-30-40 év múlva, az jórészben attól függ, miként vezetjük üzleteinket, miként oldjuk meg nagyipari feladatainkat, miként hasznosítjuk farmjainkat és nagy mezőgazdasági vállalatainkat, de legfőképpen attól, mely férfiakból és nőkből fog állni népünk akkor: Egy állam sem biztos, amelyek családjaiban nincsenek egészséges és derék gyerekek. Ha ezek a gyerekek nem rendszeresen neveltetnek fel átkai lesznek önmaguknak és szülőiknek és egyszersmind romlása az államnak s az állam jövőjének”

nemzeti érdek, flow kapcsolattartás, konfliktus kezelés, kapcsolattartás
Olvasson tovább

Interjú a mediációról – általánosságban

Honnan tudjam? - A Hatoscsatorna vendégeként a Mediációról és annak alkalmazási területeiről, előnyeiről beszélgettünk 2017 április 26-án Dr. Sütő Enikővel és Dr. Kiss Tamással.

Családon belüli és azon kívüli kapcsolati krízisek feloldásaként számos területen alkalmazható a technika, amely objektivitást s egyensúlyt teremtve segíti hozzá a feleket egy békés, konszezuson alapuló megállapodáshoz, amelynek melléktermékeként javul a kommunikáció és megelőzhető az emberi idegeket és pénzt felemésztő eljárások megindítása.

objektívivitás, közvetítés, konfliktus kezelés, konfliktus, Egyezség, kapcsolattartás, Kamasz mediáció, Tanácsadás, Válás
Olvasson tovább

Interjú a családjogi mediációról

Válás előtt, közben és után, kapcsolattartási probléma esetén

Megoszlanak a nézetek a mediáció alkalmazását illetőenbántalmazó kapcsolatban. Én azon külföldi tapasztalatokat megerősítve azon "táborhoz" tartozom, akik - a több 10 éves tapasztalat alapján - hisz abban, hogy ez a technika csökkentheti az alá-fölé rendelt kapcsolatban is az egyenlőtlen felállásból, elégtelen kommunikációból eredő konfliktusokat és hosszú távon olyan megoldást nyújt a feleknek, amely helyzetben mindkét fél nyertes-nyertes pozícióból élheti meg mindenapjait és veheti ki részét a közös gyermek neveléséből.

interjú, konfliktus kezelés, Egyezség, kapcsolattartás, Családjog, Válás
Olvasson tovább

Esettanulmány – PAS a mediációban

Egyre gyakrabban találkozom közvetítői munkám során a szülői elidegenítéssel. Elég nehéz ennek felismerése, de a mediációs törvény lehetővé teszi a gyermek bevonását.Ezt mindenképpen körültekintően kell végezünk: a speciális képességeket igénylő folyamatban nem kockáztathatjuk, hogy a gyermek sérüljön az eljárásban!A gyermek bevonását -természetesen korának és személyiségének megfelelően- mindenképpen hasznosnak tartom, mivel egy olyan érzelmi faktor jelenik meg a szülők közötti csatározásban, amely kizökkentheti a feleket a megszokott játszmáikból.

gyámhivatal, esettanulmány, kapcsolattartás rendezése, PAS, Elidegenítés, Egyéb, Válás
Olvasson tovább

Esettanulmány – A nem várt végkifejlet

Elsőből utolsó - utolsóból első?

Sokszor következik be pálfordulat a mediáció során: a zökkenőmentesen induló eljárás megállapodás nélkül zárul, miközben a távoli igényekkel jelentkező felek, hamarabb egyezséghez jutnak, mint azt várnánk....

sikeres mediáció, megállapodás, támogatott közvetítői eljárás, esettanulmány, meglepetés, kapcsolattartás rendezése, közvetítés, konfliktus kezelés, Egyezség
Olvasson tovább

Esettanulmány – Civil a „pályán”

A mediáció sikeres kimenetele sok tényezőtől függ: többek között a résztvevő felek aktuális érzelmi állapotától, a felek személyiségétől s nem utolsó sorban a személyek tanácsadóitól. Amilyen hasznos lehet a külső megerősítés, ugyanolyan károkat is tud okozni.

gyámügy, gyámhivatal, objektív, civil, megállapodás, támogatott közvetítői eljárás, kapcsolattartás rendezése, Egyéb
Olvasson tovább
PAS, elidegenítés, abúzus, válás

PAS – Szülői elidegenítés

"A Szülői Elidegenítés (Parental Alienation, rövidítve: PAS) egy destruktív folyamat, melynek eredményeként a gyermek pszichológiai manipuláció hatására alaptalan félelmet, ellenséges érzelmeket táplál egy szülő vagy egy másik családtag iránt, nem tiszteli őt. A jelenség a gyermek és az elutasított családtag ellen irányuló pszichológiai abúzus - lelki bántalmazás - egy jellegzetes formája."

objektívivitás, PAS, Elidegenítés, kapcsolattartás, Családjog, Egyéb
Olvasson tovább

Gyors megoldást szeretne?

FORDULJON HOZZÁM BIZALOMMAL!

+36 (30) 8534080Vagy